Oplæg - Teknologi skal give mening!

Konferencen er aflyst

I lyset af den seneste udvikling omkring Coronavirus (Covid-19) har vi valgt at aflyse iPad Vision 2020 d. 2. april. Vi gør dette på baggrund af anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen, som opfordrer til at man skal forholde sig til smitterisikoen ved større arrangementer under 1000 deltagere. Vi har desuden et øget ansvar overfor vores elever på skolen, som er en del af en udsat gruppe. I henhold til udmeldelser fra statsministeren, så gør vi ikke dette af frygt eller som et udtryk for panik. Vi gør dette for at bære vores ansvar for at mindske smitterisikoen og udvise rettidigt omhu.

Konferencen vil blive afholdt igen i 2021 og du kan holde dig opdateret her på vores hjemmeside eller på Facebook https://www.facebook.com/groups/iPadVision/ (nyt vindue)

Beskrivelse af oplægget

Vi lever i en teknologisk guldalder, hvor nye gadgets, apps og teknologiske hjælpemidler nærmest står i kø for at gøre hverdagen meget lettere for unge og børn med handicap. Spørgsmålet er blot, hvordan vi gør den nye teknologi meningsfuld for den enkelte unge – både i undervisningen og hverdagen.

For sagen er, teknologi kan åbne for nye muligheder, men kun hvis den giver mening for den unge. Ellers droppes den hurtigt.

I denne keynote vil Jacob Nossell sætte både fokus på de metodiske overvejelser, når man skal lave et meningsfuldt samarbejde med den unge – og fortælle om sin personlige rejse i uddannelsessystemet og i teknologiens verden.

Jacob Yoon Egeskov Nossell

Jacob Nossell (cand. comm.) holder foredrag, hvor han leverer skarpe pointer med et glimt i øjet. I foredragene langer Jacob mange holdninger ud over disken. Lige fra – hvordan børn med handicap inkluderes bedst muligt i samfundet til, hvordan man kommer ind på arbejdsmarkedet, når man har et handicap.

Jacob Nossell blander alvor og humor, således at man går hjem med et smil på læben og noget at tænke over.

Til daglig arbejder Jacob Nossell som handicap-konsulent, hvor han rådgiver NGO’er, organisationer og virksomheder omkring forskellige handicapspørgsmål. Derudover arbejder han på egne kultur- og kunstprojekter.

Siden 2005 har Jacob Nossell beskæftiget sig med formidlingen af livet med handicap.

Mange vil nok kende Jacob Nossell for sin film-debut i dokumentarfilmen Det Røde Kapel om Nordkorea sammen med journalisten Mads Brügger og komikeren Simon Jul fra 2006. Sideløbende har han holdt talrige foredrag og optrædener om handicap, kultur og samfund –  for bl.a. Det Centrale Handicapråd, Grøn Koncert, Københavns Kommune mv.

I 2013 dannede Jacob Nossell makkerpar med TV-værten Thomas Skov i oplysningskampagnen ”Det er et ikke handicap” for Socialstyrelsen, der nåede ud til over 250.000 personer.

Jacob Nossell var også én af hovedpersonerne i den prisvindende dokumentarfilm Naturens Uorden, der havde premiere i oktober 2015. Filmen er nu blevet set over en million gange på verdensplan. I 2016 havde teaterstykket Human Afvikling så premiere på Det Kongelige Teater, der siden er blevet hædret med CPHCultures Årets Særpris.

Jacob Nossell holder også løbende foredrag for fagfolk, skoler, kommuner og andre aktører – omkring livet med handicap, kultur, mangfoldighed og kommunikation.

Jacob Nossell er modtager af Spastikerforeningens Spastikerpris i 2010 og Vanførefondens Opmuntringspris i 2014.

Siden er sidst opdateret 9. marts 2020