Kommunikationstavler på legeplads

Den gode kommunikation på legepladsen

På Storebæltskolen vægter vi højt, at alle skal have mulighed for at fortælle, hvad de gerne vil lave, når de holder frikvarter. Derfor har vi fået sat to flotte kommunikationstavler op i vores skolegård.

Anne vores talepædagog og Mette, der var lærer i ASK 2 har sammen designet disse tavler. Hvis du ønsker mere viden om hvordan de er lavet kan du se vores webinar der er lavet i samarbejde med Tobii Dynovox her.

Fremgangsmåde for projektet

Herunder kan du læse hvilke skridt, som vi gik igennem for at lykkes med projektet. Det er lagt op som inspiration til andre som vil lave et lignende projekt.

• Kontakt til skiltefirma for pris

• Godkendelse fra leder

• Udarbejde liste med de ting vi har på vores legeplads på Storebæltskolen.

• Herefter tog vi udgangspunkt i de kerneord, som vi i forvejen bruger på vores aktivitetsbaserede tavler og tilføjede flere, som har relevans, når man er på legepladsen, f.eks. ”indenfor”, ”lege sammen” og ”lege alene”.

• Kerneord er placeret i venstre side, da det dels er genkendeligt for de elever, der i forvejen benytter de aktivitetsbaserede tavler, og da det følger læseretningen. Valgmuligheden ”noget andet” er placeret til sidst.

• Vi opsatte de forskellige kerneord i Boardmaker og flyttede dem rundt, så vi syntes at de var rigtigt placeret i forhold til hinanden, f.eks. at ”sulten” og ”tørstig” er ved siden af hinanden. Herefter tilføjede vi de aktiviteter og lege-muligheder der er på vores legeplads. Da vi syntes tavlen havde den, for os, rigtige opsætning oprettede vi den som PDF-fil og sendte til det skiltefirmaet. Vores ønske til dem var at symbolerne blev placeret med ca. 2 centimers mellemrum, rundede kanter og en fed sort kant om hvert symbol og en størrelse på 15x15 centimeter. Tavlerne indeholder hver 48 symboler og måler 80x210 centimeter.

• Opsætning i PDF (hele tavlen i én fil) blev sendt til skiltefirmaet, så de kunne bruge den som skabelon for opsætning og korrekt placering af symbolerne.

• Herefter oprettede vi alle symboler enkeltvis i Boardmaker og oprettede dette som én samlet PDF-fil. Her har alle symboler hver sin side og måler 15x15 centimeter. På denne måde kunne skiltefirmaet nemt overføre vores filer til deres system.

Siden er sidst opdateret 10. marts 2022