Apps

De gode apps er udvalgt

Vi har lagt stort arbejde i at finde og udvælge gode apps til undervisningen.

Herunder kan du se et udvalg af de apps, som vi benytter på Storebæltskolen.

Produktivitet
Kodning
Bevægelse
Elevens alsidige udvikling
Tale
  • Fonitterne
    Læringsspil, som træner udtalefærdigheder

Beskrivelse

Fonitterne er et underholdende læringsspil, som giver børn mulighed for at træne deres opmærksomhed på sproglyde og lære at udtale lydene i det danske lydsystem, og hjælper børnene til en bedre forståelse af de danske lyde.

Fonitterne henvender sig til børn med fonologiske udtalevanskeligheder, og i spiludviklingen har vi været særligt opsatte på, at spillets progression kan skræddersyes til det enkelte barn. Vi har samlet tusindvis af træningseksempler, så det enkelte barn kan arbejde med enkeltlyde, stavelser og nonord, som er målrettet til netop deres udfordringer.

I Fonitterne understøtter vi 9 af de hyppigste fonologiske processer hos danske børn, så børn med fonologiske udtalevanskeligheder kan arbejde med lige netop de lydpar og kontraster, de har størst glæde af:

Fonologiske processer i Fonitterne:

• Fronting ( k → t, g → d, ng → n, sj → s )
    • Backing ( t → k, d → g, n → ng, s → sj )
    • Stopping ( f → b, s → d )
    • Lateralisering ( j → l, r → l )
    • Nasalering ( l → n)
    • H-sering ( r → h )
    • Aspiration ( b → p, d → t, g → k )
    • Deaspiration ( p → b, t → d, k → g )
    • Glidning ( l → j )
  • Trylledrikken
    Træning af evnen til at opfatte, skelne og genkende lyd

Heksens skov

Troldens grotte

Beskrivelse

Trylledrikken er et interaktivt, talehørepædagogisk spil.
    Målgruppen er børn med cochlear implant eller høreapparat i alderen 3-6 år med en høre-taleudvikling som forventet.
    Programmet kan også bruges af lidt ældre børn, hvor høre- og taleudviklingen er gået knap så stærkt.

Programmet behandler følgende talehørepædagogiske emner: auditiv opmærksomhed, skelnen og hukommelse for dagligdags lyde, sproglyde, sprog, instrumenter, melodier og sange, reproduktion (eftersigen) samt egenproduktion af prosodiske elementer: længde, styrke, tonehøjde og tryk-intonation.

• Udtaleappen
    Spil til at arbejde med udtalevanskeligheder

Med denne app har du mulighed for at arbejde med sproglydene: D/G , T/K og L/N

Sådan bruger du Udtaleappen

Udtaleappen er et spil på bondegården, hvor barnet skal hjælpe katten med at kanøfle hunden. Men for at kunne kanøfle hunden skal katten først finde gæssenes guldæg og lære at udtale en bestemt lyd korrekt.

Appen er bygget i tre faser og barnet kan ikke komme videre i spillet før det har haft nok rigtige svar i den pågældende runde. Dette er med til at sikre, at barnet har lært det niveau af lyden som er nødvendig inden næste runde.

• Minimale par
    Træn lyde som er svære at skelne

Beskrivelse

Minimale par i tivoli er udviklet til børn med høretab i børnehave- og indskolingsalder og har til formål at træne skelneevnen hos disse børn.

Det gøres i et legende miljø - et tivoli - med både andedam, lykkehjul, skattejagt, bilræs og ballonpop. Her optjener barnet guldmønter ved at skelne ord. Hvis der er brug for "et frikvarter", kan barnet bruge de optjente guldmønter i tivoliets butik til at købe tøj og ting til spilfiguren, eller "Mit værelse" kan besøges. Inde i værelset kan barnet klæde spilfiguren på med det tøj og de ting, som er købt i butikken.

• Syv kategorier af minimale par med fem minimale ordpar i hver.
    • Kategorierne er: l-n, d-t, m-n, b-p, k-g, l-s, kn-kl i forlyd.
    • Fire spil, hvor de minimale ordpar trænes, og guldmønter optjenes.
    • En butik, hvor de optjente guldmønter kan bruges til at købe tøj og ting til spilfiguren.
    • "Mit værelse", hvor man kan klæde spilfiguren på med det tøj og de ting, man har købt.
Tegn til Tale
Motorik